Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Bevrijdingspop 2023 Een Feest Van Vrijheid

Bevrijdingspop 2023: Een Feest Van Vrijheid

Purmerend Bevrijdt Met Muziek Op Bevrijdingspop

Op zondag 5 mei vindt de jaarlijkse Bevrijdingspop plaats op de Koemarkt in Purmerend. Het evenement viert de Nederlandse bevrijding van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar keert Bevrijdingspop terug naar zijn oorspronkelijke locatie op de Koemarkt, waar het voor het laatst in 2019 werd gehouden.

Een Dag Vol Live Muziek

Het festival biedt een diverse line-up met live muziek van zowel lokale als nationale bands. De hoofdattractie is de Nederlandse band BLØF, bekend van hits als "Omarm" en "Zoutelande". Andere optredens zijn onder meer van de coverband The Originals, de rockband DeWolff en de singer-songwriter Wende Snijders.

Naast de muziek zijn er ook verschillende kraampjes met eten, drinken en merchandise. Bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl ze luisteren naar de muziek en de feestelijke sfeer opsnuiven.

Een Herdenking Van De Bevrijding

Bevrijdingspop is niet alleen een muziekfestival, maar ook een herdenking van de Nederlandse bevrijding. Om 08:30 uur wordt een krans gelegd bij het Bevrijdingsmonument op de Koemarkt. De plechtigheid wordt bijgewoond door lokale autoriteiten en veteranen.

De herdenking is een belangrijk onderdeel van Bevrijdingspop, omdat het bezoekers de kans geeft om stil te staan bij de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid. Het festival herinnert ons eraan dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is en dat we er altijd voor moeten blijven vechten.


Comments